Ann Kristin Bergesen (f.1977) i Stavanger.  Utdannet ved Nordland Kunst- og Filmskole og Kunstakademiet i Oslo. Er basert i Stavanger siden 2012, etter å ha bodd og arbeidet flere år i Berlin.

Jobber hovedsaklig med performance, lyd og video. I flere av hennes arbeider undersøkes forholdet mellom lys, lyd og bevegelse gjennom ulike tilnærminger og i et formspråk som befinner seg i krysningsfeltet mellom dans, musikk, film og teater.

Arbeidene har oftest et enkelt utgangspunkt, og med få elementer som hun setter sammen, forskyver og lar virke på hverandre for å skape større og mindre forandringer i uttrykk og mening.

Forholdet mellom repitisjon og variasjon, mellom det abstrakte og det konkrete, og mellom det som gjøres synlig og det som er holdt tilbake, er problemstillinger som ligger til grunn for utforskning i arbeidene.

Hennes performancer har blitt vist blant annet på Kunstbanken Hedmark, Nasjonalmuseet i Oslo, Kulturhuset i Stockholm, Vestlandsutstillingen, KinoKino Sandnes, Künstlerhaus Bethanien Berlin.