Yumiko Ezuka Ashley (1970), Fotograf

Jeg jobber for tiden med prosjektet ``Natur og mennesker´´. Jeg begynte opprinnelig med prosjektet som en serie med portretter. Naturen rundt meg fremsto for meg som uinteressant inntil jeg flyttet fra Stavanger til stranden på Hellestø. Da fikk jeg oppleve en natur som fremsto som storslått, vill og vakker. Med havet som nærmeste nabo og nesten ingen mennesker, en virkelighet svært ulik Tokyo i mitt opprinnelsesland. Dette ble jeg veldig fasinert av og begynte å fotografere det jeg så i naturen, som skyer og vann. Årene jeg bodde på Hellestø fikk meg til å ville utforske hvordan mennesker preges og påvirkes av sine omgivelser.

I tillegg til min mangeårige erfaring som profesjonell fotograf, er den fler-kulturelle bakgrunnen min sterke side. Jeg har har vokst opp i Japan, samt bodd i USA og Italia, før jeg kom til Norge for snart tyve år siden.